Over ons

Het idee voor de “Integratietafel” is ontstaan direct uit de behoefte van een opvanglocatie in Nootdorp. De professionals van het Bedrijf “No Kidding Zorg” runt hier een opvang voor Syrische en Oekraïense vluchtelingen. Zij hebben het bedrijf De BeleefTV benaderd om te onderzoeken hoe zij de dagbesteding leuker en waardevoller zouden kunnen maken voor deze mensen. De BeleefTV heeft hier al ruim 6 jaar ervaring in opgedaan in de zorgsector en heeft op ongeveer 1500 locaties in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk de dagbesteding waardevoller en leuker gemaakt.

Na de dagelijkse routines en bezigheden te hebben bestudeerd, was de conclusie dat uitdagingen vergelijkbaar zijn, zei het vanuit een ander perspectief en een andere behoefte. De bewoners, en zeker ook de kinderen, van een opvanglocatie missen prikkelende activiteiten en sociale interactie. Hierdoor ontbreekt het aan voldoening aan het einde van de dag. Dit leidt tot negatieve (depressieve) gevoelens en alle bijkomende symptomen zoals agressief en moeilijk gedrag.

Met de Integratietafel proberen we deze behoefte te vervullen en te koppelen aan nuttige spellen en applicaties die de bewoners met elkaar in contact brengen en een basis leggen voor de Nederlandse taal en cultuur.

Vanuit deze visie hopen we deze kwetsbare groep mensen een voorsprong te geven als het verblijf in Nederland een permanent karakter krijgt en als het verblijf van tijdelijke aard blijft hopen we dat de Integratietafel zorgt voor veel mooie contactmomenten en herinneringen die ze koesteren. Een zeer mooie bijvangst is dat wanneer de bewoners van een opvang locatie meer afleiding hebben, de werkdruk van de medewerkers van de opvang locatie wordt verlicht.